Arkiv af forfatter

Den nye iPad • del 1. Setup og første indtryk

Skrevet den 24. mar, 2012 by .

6

Så var det endelig dansk iPad lancering. Der har så vidt jeg ved ikke været nogen mulighed for forudbestilling hos nogen af de kæder der fører den.

Til gengæld ser det ud som om Apple her i Danmark har leveret et virkelig højt antal iPads. I skrivende stund står der godt nok 1-2 ugers levering på Apples Danske store, men meldingerne i går var at der var mange iPads i alle butikker. mine egne køplaner gik i vasken da jeg skulle til Aarhus og undervise hele dagen. Heldigvis kunne jeg i frokostpausen nå forbi Eplehuset, der imens de ombygger er rykket under broen (den egentlige butik ligger over broen) og i en lille midlertidigt butik i meget bar-lignende lokaler stod stadig stakkevis af iPads. Jeg fik den sidste 32 GB med 3G. (4G).

Setup

Jeg måtte køre hjem fra Aarhus med den glødende iPad liggende bag i bilen. Så først sent fredag kunne jeg komme til at sætte den op. Det blev til gengæld noget af en prøvelse.

Apples iCloud skulle gøre at det nu var muligt at klippe forbindelsen til en computer fuldstændigt. Dette ville jeg gerne tjekke, så jeg havde allerede backet min gamle iPad 2 op via iCloud. Indrømmet, det var ikke nogen lille backup. Har mange bøger, mange magaziner i iBooks og mange film liggende i andre filmprogrammer end det indbyggede. Kører man kun med Apple eget video program bliver film selvfølgelig ikke gemt på iCloud men ligger jo på computeren. Det samme med programmer, de bliver bare downloadet igen.

Jeg startede den nye iPad, indtastede mine iCloud oplysninger og sukkede lidt da der stod ca. 2 timer til gendannelse. :-(

Well, jeg hældte et glas rødvin op og satte mig til at se et afsnit 30 Rock på 2′eren mens jeg ventede. Skærmen slukkede da man jo ikke har mulighed for at indstille andet, men jeg tænkte at w-ifi forbindelsen måtte forblive aktiv imens den hentede backuppen.

Da jeg imidlertid tjekkede for 3. gang for at se hvor længe der var tilbage (2. gang var der ca. 1 time) var netværskforbindelsen røget og gendannelsen skulle starte forfra. Frustreret indtastede jeg mit iCloud password igen og ventede. Med samme resultat. :-(

Da jeg satte 3. forsøg i gang begyndtejeg at overveje andre metoder. Vil man skifte fra iCloud til iTunes backup skal man først slå iCloud fra igen, så jeg ville først prøve andre ting. På min iPad 2 gik jeg alt grundigt igennem, slettede al data og filer i programmer hvis jeg vidste jeg havde det andre steder, og slettede alle programmer og store spil jeg ikke bruger tit.

Da jeg forsøgte at lave en ny backup til iCloud fik jeg at vide at det ikke var muligt da en anden enhed var ved at gendanne fra backuppen. Det var jo egentligt fint nok så jeg stoppede gendannelsen på den ny iPad og forsøgte igen. Og igen. Og igen. Selv efter ti-femten minutter og genstart fik jeg stadig samme meddelelse.

Her var jeg ved at miste min tålmodighed. Jeg slog iTunes backup til igen og lavede en frisk sikkerhedskopi og gendannede fra den. Det var også med en del skubben frem og tilbage, men til sidst lykkedes det. Nu var klokken ved at være mange.

Jeg lagde mig til at sove mens alle mine 145 programmer blev synkroniseret over til iPad’en.

Opdateringer

Den forgange uge har der dagligt været opdateringer i App storen med Apps der proklamerede at de nu understøttede den nye iPad med grafik i højere opløsning. Disse har jeg pænt ladet vente fordi jeg jo alligvel havde tænkt mig at opdatere vi iCloud og denne metode gør at man alligevel downloader den nyeste udgave af Appsne. Men nu havde jeg i stedet fået alle Apps synket over fra min iTunes og der lå 56 opdateringer og ventede.

Igen var det meget arbejde. Flere gange var det som om det hele gik i stå og jeg måtte tappe på ikonerne for at pause og starte igen, gå ind i App storen og klikke opdatér en gang til og alle mulige andre ting.

Jeg vil tro det har været en kombination af at der har været run på iTunes og iCloud i går og i dag. Det er trods alt mange lande der fik den samtidigt. Jeg synes ikke det plejer at være så besværligt, men denne gang gik det altså ikke glat.

Første indtryk

Men nu er jeg så i gang med at bruge min nye iPad. Og jeg er en af dem der synes det er helt fint den hedder iPad. Min iMac hedder heller ikke iMac 11 (hvilket den ca ville hedde) og jeg tror heller aldrig vi ser en iPhone 9, formentlig ikke engang en iPhone 5.

Skærmen er go, virkelig go. Men jeg er nok alligevel en lille smule skuffet. Den er virkelig flot, men men opdager det først når man kigger på iPad 2 igen.

Når man kombinerer det med at den faktisk er mærkbar både tykkere og tungere, så vil jeg mene at man skal overveje det meget hvis man kommer fra en iPad 2.

Jeg har dog kun brugt den lidt, så jeg har endnu ikke helt fornemmelse for hastigheds forøgelsen. Men det korte jeg har virker den meget kvik og endnu mere responsiv end 2′eren.

Forstætter min anmeldelse om et par dage efter lidt brug.

...læs videre

iPad anmeldelser

Skrevet den 15. mar, 2012 by .

0

Så er det i morgen at der begynder at dumpe iPads ind af glade Amerikaneres (og i hvertfald én dansker jeg kender i London) brevsprækker, eller folk bruger mange timer af dagen på at stå i kø og vente.

Butikkerne åbner kl 8 om morgenen, men køerne er allerede startet rundt omkring. I morgen vil jeg prøve at poste en række links til sjove historier, videoer og rapportagermfra dagen rundt omkring i verden, samt prøve at få en hurtig vurdering op fra en hands-on erfaring.

Det betyder at de heldige anmeldere der har fået en anmelder-iPad, er begyndt at poste deres meninger på forskellige blogs rundt omkring på nettet. Jeg linker til dem efterhånden som jeg falder over dem i løbet af i dag og i morgen.

John Gruber | Daring Fireball • iPad (3)

The retina display is amazing, everything in the UI feels faster, and the price points remain the same. What’s not to love? It’s that simple.

Jim Dalrymple | The Loop • Review: iPad third generation

So, what did I like about the iPad? Simple — the experience. Nobody in the market today can touch the Apple experience.

Walt Mossberg | Wall Street Journal • New iPad: A million more pixels than HDTV

Since it launched in 2010, the iPad has been the best tablet on the planet. With the new, third-generation model, it still holds that crown.

Joshua Topolsky | The Verge • iPad review (2012)

Minor gripes aside, the iPad remains best in breed when it comes to design and materials. Other tablets may have more ports or larger screens, but few can match the elegance, sleekness, or solidness of this device.

MG Siegler | TechCrunch • The new iPad

Technology is amazing, and this new iPad is amazing. Also amazing: the only company competing with Apple right now in this particular space is Apple.

Vincent Nguyen | Slashgear • New iPad Review (3rd Gen)

Steve Jobs would have approved of the new iPad. With its focus on the holistic experience rather than individual boasts around its constituent parts, it’s the epitome of the Post-PC world the Apple founder envisaged. No lag or delay; no frustrating cloud settings or arcane minimum software requirements. Simply pick up, swipe, and you’re immersed in a joined-up ecosystem. Apple doesn’t need another revolution, it has already started one, and the new iPad brings a fresh degree of refinement to a segment in which it is undoubtedly the king.

David Pogue | New York Times • New iPad: A polishing of the old

The new iPad doesn’t introduce anything that we haven’t seen before, either in the iPhone or in rival tablets. There’s no Steve Jobs “one more thing” moment here; Apple just took its white-hot iPad and added the latest screen, battery and cellular technologies.

Jason Snell | Macworld • Review: The third-generation iPad

The new iPad is just that: The iPad, updated for a new year and millions of new iPad users. It’s not smaller or lighter, but it’s got a remarkable screen, a much better rear camera, and support for cellular networking that can run at Wi-Fi speeds. It’s the iPad that millions of people have embraced, only one year better.

Rich Jaroslovsky | Bloomberg • iPad maintains Apple’s Lead

It isn’t that the new iPad lacks impressive features –most notably, a vastly better display and an ultra-fast Internet- connection option. It’s just that it seems designed to maintain Apple (AAPL)’s huge lead in the tablet wars, rather than to extend it.

Smid gerne flere links i kommentarerne hvis I finder dem.

 

...læs videre

Wordfeud til iPad

Skrevet den 14. mar, 2012 by .

0

Så lå der pludselig en opdatering i morges. Omsider er wordfeud blevet optimeret til iPad

Man kan sige, at det kan ikke have skortet på de økonomiske midler til at få klaret denne optering, men omvendt er spillet nok en del mere passende på iPhone, sådan i forhold til spillestilen.

Man tager jo ikke lige iPad’en frem på samme måde og spiller et hurtigt ord.

Men for mit vedkommende sidder jeg meget med min iPad og slapper af eller læser, og der er det fedt nu at lige kunne skifte over og spille videre.

Man logger bare ind med samme brugernavn som på sin iPhone, så er alle ens kørende spil tilgængelige.

Har man før købt in-app purchase for at få reklamefrit spil på sin iPhone, kan denne aktiveres igen uden det koster.

Happy feuding.

 

...læs videre

Den nye iPad

Skrevet den 07. mar, 2012 by .

0

Well. Så er den annonceret. Og begivenheden er allerede live på Apples hjemmeside

En ny iPad er på vej. Den hedder bare “Den nye iPad” ikke noget nummer eller noget. Men iPhone har også tidligere være den eneste Apple enhed der havde et nummer. IPods har aldrig heddet andet end iPods. Generationerne er noget vi andre har puttet på for at tydeliggøre det i daglig tale, men det eneste der har været er forskellige typer for iPods.

Så fra nu af hedder det bare iPad

Der er fyldt op med alt hvad man kunne ønske sig af teknologi. Retina display, 2048×1536 pixels, op til 4G (LTE) understøttelse for data (potentielt 72 Mbps), 5 megapixel kamera på bagsiden med optikken fra iPhone 4S, autofokus og hvidbalance og videooptagelse i 1080p.

Der kommer også mulighed for Hotspot, som vi kender det fra iPhone 4 og 4s.

Der kom ikke Siri på, men givet at Siri stadig er i beta på iPhone 4S og ofte ikke lige virker, kan man måske godt forstå hvis de lige gemmer det en update eller to. Der er på flere sprog (nej, ikke dansk) muligheden for at diktere indbygget i keyboardet, hvilket tyder på at Siri bare er en knap der skal trykkes på senere.

Selvfølgelig koster det lidt mere computerkraft at køre en retinaskærm, men selv med den nye A5x processor der har Quad-core grafik, kan batterilevetiden holdes på 10 timer, og 9 timer for 4G, men der må ofres en lille smule. Den nye iPad er en lille smule tykkere og tungere end den gamle.

Prisen blive præcis det samme som iPad 3, og iPad 2 bliver hængende i udvalget (som forventet) i 16GB udgaven til $399 for wifi og $529 for wifi+3G udgaven.

Den nye iPad kommer den 23 Marts her i lille Danmark.

Apple Programmer

 iMovie – er opdateret med Hollywood trailere og temaer som vi kender det fra desktop udgaven.

 iWork – hele suiten er opdateret, detaljerne er ikke helt tydelige. Jeg poster mere

Garageband – inkluderer nu bl.a. en jam feature hvor 4 iPads kan indspille og jamme sammen. Smart instruments har også fået stygere. Yderligere kan man endelig redigere enkelt toner og dermed meget lettere fixe en lille fejl i stedet for at skulle genindspille et helt stykke.

sidst men ikke mindst blev et helt nyt program annonceret til iPad og iPhone…

iPhoto – iPhoto kommer til iOS. I et smart split-screen view kan man browse igennem sine billeder og sammenligne flere med få kliks. iPhoto understøtter billeder op til 19 megapixel og har et væld af redigeringsværksøjer der udnytter iPad’ens multitouch. En række effekter gør også de mange populære iOS filter programmer kunsten efter. Photojournals samler dine billeder med kort og noter, og beaming giver dig muligheden for at dele fotos fra enhed til enhed over wifi eller bluetooth.

Apple TV

Næsten ubemærket, tidligt på aftenen blev der også annonceret et nyt Apple TV. Dette var forudsagt, netop for at understøtte 1080p fra iTunes. iTunes Match understøtter nu også film, men det er stadig ikke interessant for os i Danmark der ikke har fået Match. Er også lidt spændt på om mit film bibliotek der består at mange selvrippede DVD’er og måske to iTunes indkøbte film (og måske også lidt andre) ville blive genkendt at iTunes Match.

iOS 5.1 er nu også tilgængeligt. Og krævet før man kan opdatere eller installere alle de overnævnte Apple Apps. Der skulle yderligere være bedre batteritid og selvfølgelig understøttelse for retina display i alle apps.

...læs videre

Hvad har vi i vente?

Skrevet den 07. mar, 2012 by .

0

Så er det i aften det får løs. Ved hjælp af Thomas Fuchs geniale everytimezone.com har jeg bekræftet at kl 10.00 AM i San Fransisco er kl 19.00 her i lille DK.

Jeg har pt ingen chat funktion, og det har før lagt siden i knæ under disse events, så jeg tror bare jeg i løbet af dagen vil samle links herinde til forskellige sider der live blogger. Skriv meget gerne links i kommentarerne. Pas dog på SPAM filter der ikke godkender kommentarer med 3 eller flere links. Så skal jeg ind og godkende manuelt.

Det eneste vi er ret sikre på er at vi får en ny iPad. Om det bliver en iPad 3 eller en iPad HD er der delte meninger om, men retina display er vist også næsten en must. Selv om det ser ud som om det “kun” bliver omkring 253 dpi (dots per inch, en måleenhed der viser hvor høj pixel densiteten er) mod iPhones ca. 326dpi, så regner man med at iPad skærmen generelt holdes lidt længere fra øjet, og det skulle stadig kunne gå for “retina” dvs., øjet kan ikke umiddelbart se at billedet er bygget op af pixels.

Der går også rygter om et nyt Apple TV. Historien bag disse er for det første at det gamle, Apple TV 2, stille og roligt er ved at forsvinde fra lagre og butikker rundt omkring. Yderligere kunne man forstille sig at en HD iPad ville kræve 1080 film i iTunes. Lige nu er HD i iTunes det samme som 720p der normalt kaldes HD ready :-)

Hvis iTunes får 1080p film kræves der også et nyt Apple TV da det nuværende kun understøtter 720p.

Af andre ting vi kunne se kan nævnes: Siri, LTE (4G), iOS6, iCloud forbedringer?

Det er nok også et godt bud at der bliver snakket lidt om Mountain Lion, Apples næste styresystem til OS. OS X 10.8 låner om noget endnu mere fra iPad og iPhone end før, og iCloud bliver integreret meget dybere i styresystemet.

Om vi får noget af det kan vi jo aldrig være helt sikre på, men jeg glæder mig i hvert fald.

Links til liveblogsider:

iSmashPhone
Arstechnica
Gdgt
Macrumors
Engadget
Macstories

...læs videre

DR.Nu endelig på iOS – Beta

Skrevet den 04. mar, 2012 by .

0

Selvom det er over et år siden der sidst blev snakket om DR.Nu på vores iPhone og iPad, har det været meget stille på dette område.

Men nu er der omsider en officiel betaside. Og bedre sent end aldrig. Hvad jeg lige har kigget ser det ud som om der både er dr.nu programmer og en del fra Bonanza, altså DRs arkiver. Samt live tv. Ikke dårligt.

Det er selvfølgelig stadig beta, men tjek det her

 

...læs videre