Den nye iPad

Skrevet den 07. mar, 2012 by in iPad 3

Well. Så er den annonceret. Og begivenheden er allerede live på Apples hjemmeside

En ny iPad er på vej. Den hedder bare “Den nye iPad” ikke noget nummer eller noget. Men iPhone har også tidligere være den eneste Apple enhed der havde et nummer. IPods har aldrig heddet andet end iPods. Generationerne er noget vi andre har puttet på for at tydeliggøre det i daglig tale, men det eneste der har været er forskellige typer for iPods.

Så fra nu af hedder det bare iPad

Der er fyldt op med alt hvad man kunne ønske sig af teknologi. Retina display, 2048×1536 pixels, op til 4G (LTE) understøttelse for data (potentielt 72 Mbps), 5 megapixel kamera på bagsiden med optikken fra iPhone 4S, autofokus og hvidbalance og videooptagelse i 1080p.

Der kommer også mulighed for Hotspot, som vi kender det fra iPhone 4 og 4s.

Der kom ikke Siri på, men givet at Siri stadig er i beta på iPhone 4S og ofte ikke lige virker, kan man måske godt forstå hvis de lige gemmer det en update eller to. Der er på flere sprog (nej, ikke dansk) muligheden for at diktere indbygget i keyboardet, hvilket tyder på at Siri bare er en knap der skal trykkes på senere.

Selvfølgelig koster det lidt mere computerkraft at køre en retinaskærm, men selv med den nye A5x processor der har Quad-core grafik, kan batterilevetiden holdes på 10 timer, og 9 timer for 4G, men der må ofres en lille smule. Den nye iPad er en lille smule tykkere og tungere end den gamle.

Prisen blive præcis det samme som iPad 3, og iPad 2 bliver hængende i udvalget (som forventet) i 16GB udgaven til $399 for wifi og $529 for wifi+3G udgaven.

Den nye iPad kommer den 23 Marts her i lille Danmark.

Apple Programmer

 iMovie – er opdateret med Hollywood trailere og temaer som vi kender det fra desktop udgaven.

 iWork – hele suiten er opdateret, detaljerne er ikke helt tydelige. Jeg poster mere

Garageband – inkluderer nu bl.a. en jam feature hvor 4 iPads kan indspille og jamme sammen. Smart instruments har også fået stygere. Yderligere kan man endelig redigere enkelt toner og dermed meget lettere fixe en lille fejl i stedet for at skulle genindspille et helt stykke.

sidst men ikke mindst blev et helt nyt program annonceret til iPad og iPhone…

iPhoto – iPhoto kommer til iOS. I et smart split-screen view kan man browse igennem sine billeder og sammenligne flere med få kliks. iPhoto understøtter billeder op til 19 megapixel og har et væld af redigeringsværksøjer der udnytter iPad’ens multitouch. En række effekter gør også de mange populære iOS filter programmer kunsten efter. Photojournals samler dine billeder med kort og noter, og beaming giver dig muligheden for at dele fotos fra enhed til enhed over wifi eller bluetooth.

Apple TV

Næsten ubemærket, tidligt på aftenen blev der også annonceret et nyt Apple TV. Dette var forudsagt, netop for at understøtte 1080p fra iTunes. iTunes Match understøtter nu også film, men det er stadig ikke interessant for os i Danmark der ikke har fået Match. Er også lidt spændt på om mit film bibliotek der består at mange selvrippede DVD’er og måske to iTunes indkøbte film (og måske også lidt andre) ville blive genkendt at iTunes Match.

iOS 5.1 er nu også tilgængeligt. Og krævet før man kan opdatere eller installere alle de overnævnte Apple Apps. Der skulle yderligere være bedre batteritid og selvfølgelig understøttelse for retina display i alle apps.

Del artiklen:
  • email
  • Twitter
  • Facebook
  • Digg
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us

Tilføj kommentar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.