Den nye iPad • del 1. Setup og første indtryk

Skrevet den 24. mar, 2012 by in Anmeldelse, iPad

Så var det endelig dansk iPad lancering. Der har så vidt jeg ved ikke været nogen mulighed for forudbestilling hos nogen af de kæder der fører den.

Til gengæld ser det ud som om Apple her i Danmark har leveret et virkelig højt antal iPads. I skrivende stund står der godt nok 1-2 ugers levering på Apples Danske store, men meldingerne i går var at der var mange iPads i alle butikker. mine egne køplaner gik i vasken da jeg skulle til Aarhus og undervise hele dagen. Heldigvis kunne jeg i frokostpausen nå forbi Eplehuset, der imens de ombygger er rykket under broen (den egentlige butik ligger over broen) og i en lille midlertidigt butik i meget bar-lignende lokaler stod stadig stakkevis af iPads. Jeg fik den sidste 32 GB med 3G. (4G).

Setup

Jeg måtte køre hjem fra Aarhus med den glødende iPad liggende bag i bilen. Så først sent fredag kunne jeg komme til at sætte den op. Det blev til gengæld noget af en prøvelse.

Apples iCloud skulle gøre at det nu var muligt at klippe forbindelsen til en computer fuldstændigt. Dette ville jeg gerne tjekke, så jeg havde allerede backet min gamle iPad 2 op via iCloud. Indrømmet, det var ikke nogen lille backup. Har mange bøger, mange magaziner i iBooks og mange film liggende i andre filmprogrammer end det indbyggede. Kører man kun med Apple eget video program bliver film selvfølgelig ikke gemt på iCloud men ligger jo på computeren. Det samme med programmer, de bliver bare downloadet igen.

Jeg startede den nye iPad, indtastede mine iCloud oplysninger og sukkede lidt da der stod ca. 2 timer til gendannelse. :-(

Well, jeg hældte et glas rødvin op og satte mig til at se et afsnit 30 Rock på 2′eren mens jeg ventede. Skærmen slukkede da man jo ikke har mulighed for at indstille andet, men jeg tænkte at w-ifi forbindelsen måtte forblive aktiv imens den hentede backuppen.

Da jeg imidlertid tjekkede for 3. gang for at se hvor længe der var tilbage (2. gang var der ca. 1 time) var netværskforbindelsen røget og gendannelsen skulle starte forfra. Frustreret indtastede jeg mit iCloud password igen og ventede. Med samme resultat. :-(

Da jeg satte 3. forsøg i gang begyndtejeg at overveje andre metoder. Vil man skifte fra iCloud til iTunes backup skal man først slå iCloud fra igen, så jeg ville først prøve andre ting. På min iPad 2 gik jeg alt grundigt igennem, slettede al data og filer i programmer hvis jeg vidste jeg havde det andre steder, og slettede alle programmer og store spil jeg ikke bruger tit.

Da jeg forsøgte at lave en ny backup til iCloud fik jeg at vide at det ikke var muligt da en anden enhed var ved at gendanne fra backuppen. Det var jo egentligt fint nok så jeg stoppede gendannelsen på den ny iPad og forsøgte igen. Og igen. Og igen. Selv efter ti-femten minutter og genstart fik jeg stadig samme meddelelse.

Her var jeg ved at miste min tålmodighed. Jeg slog iTunes backup til igen og lavede en frisk sikkerhedskopi og gendannede fra den. Det var også med en del skubben frem og tilbage, men til sidst lykkedes det. Nu var klokken ved at være mange.

Jeg lagde mig til at sove mens alle mine 145 programmer blev synkroniseret over til iPad’en.

Opdateringer

Den forgange uge har der dagligt været opdateringer i App storen med Apps der proklamerede at de nu understøttede den nye iPad med grafik i højere opløsning. Disse har jeg pænt ladet vente fordi jeg jo alligvel havde tænkt mig at opdatere vi iCloud og denne metode gør at man alligevel downloader den nyeste udgave af Appsne. Men nu havde jeg i stedet fået alle Apps synket over fra min iTunes og der lå 56 opdateringer og ventede.

Igen var det meget arbejde. Flere gange var det som om det hele gik i stå og jeg måtte tappe på ikonerne for at pause og starte igen, gå ind i App storen og klikke opdatér en gang til og alle mulige andre ting.

Jeg vil tro det har været en kombination af at der har været run på iTunes og iCloud i går og i dag. Det er trods alt mange lande der fik den samtidigt. Jeg synes ikke det plejer at være så besværligt, men denne gang gik det altså ikke glat.

Første indtryk

Men nu er jeg så i gang med at bruge min nye iPad. Og jeg er en af dem der synes det er helt fint den hedder iPad. Min iMac hedder heller ikke iMac 11 (hvilket den ca ville hedde) og jeg tror heller aldrig vi ser en iPhone 9, formentlig ikke engang en iPhone 5.

Skærmen er go, virkelig go. Men jeg er nok alligevel en lille smule skuffet. Den er virkelig flot, men men opdager det først når man kigger på iPad 2 igen.

Når man kombinerer det med at den faktisk er mærkbar både tykkere og tungere, så vil jeg mene at man skal overveje det meget hvis man kommer fra en iPad 2.

Jeg har dog kun brugt den lidt, så jeg har endnu ikke helt fornemmelse for hastigheds forøgelsen. Men det korte jeg har virker den meget kvik og endnu mere responsiv end 2′eren.

Forstætter min anmeldelse om et par dage efter lidt brug.

Del artiklen:
  • email
  • Twitter
  • Facebook
  • Digg
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us

6 Comments

bollerik

24. mar, 2012

tillykke med den!!
og tak fordi du gider bruge din tid på at skrive sådan et fint indlæg til os andre

Glæder mig til at fortsætte læsningen når du har testet et par dage..

God weekend til alle

Luxemborg

24. mar, 2012

Havde ingen problemer med min….men er jo heller ikke ekspert :)

Ulrik Hansen (admin)

24. mar, 2012

@Luxenborg. Ja, jeg var heller ikke helt sikker på om min bare drillede fordi jeg var mig :-)
Må dog allerede trække i land mht skærmen. Da jeg kom hen til min Mac og så skærmen på den var det jo latterligt ringe.
Det er altså en hård dansepartner.
//U

HotfyriLA

26. apr, 2012

hmm, det er da virkelig ærgeligt at du har været ude for den oplevelse, ikke nok med at Elpehuset er en rigtig dårlig butik, og ikke giver den samme stemning som hos Apple selv i Apple store, men at det unikke ved Apple normalt er,at det bare fungerer. Det
synes jeg er er meget ærgeligt at høre.

Luxemborg

10. maj, 2012

Der er lidt stille her…Halooooo

bollerik

11. maj, 2012

shhh!!!
vi sover…

Tilføj kommentar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.