Anmeldelse: Evernote

Titel: Evernote
Type: Program
Genre: Produktivitet
Pris: Gratis – men det kræver en registrering på evernote.com. Så er der er maksgrænse for hvor meget du må gemme pr. måned (ellers koster det 5 USD) – men de færreste vil komme i nærheden af den grænse.
Størrelse: 0.8 MB
Nuværende version: 1.0.1
Anmelder: Anders Gjerløv / gjerlov

Evernote er en slags digital hjerne. Forstået på den måde, at den kan lagre alle mulige småbidder af information, som du så kan søge i hurtigt og simpelt senere. Det du vælger at gemme, bliver uploadet til en Evernote server. Derfra kan du så hente det ud på andre klienter senere, samt udnytte at Evernotes servere leder efter tekst på billeder, og hvis de finder noget, så indekseres det sammen med billedet til senere.

Det findes også i en webklient, samt Mac og Windows versioner. Så uanset hvor du sidder – hvis bare der er internet forbindelse, så skulle du kunne komme til dine data. Der kræves altså adgang til internettet fra iPhone klienten (men ikke fra Mac og Windows klienterne).
Det er uhyre simpelt at anvende på iPhone. Integrationen er gennemført – kun de avancerede søgninger er lidt svært overskuelige – men det kan lade sig gøre.

Jeg har ikke oplevet nogen fejl eller mangler, og klienten virker meget helstøbt! Dog er der en klar begrænsning i hvad der er praktisk muligt at gemme fra iPhone i øjeblikket. Dele af hjemmesider er ikke muligt fra en iPhone (hvor er copy/paste? :) – men at finde hvad man har gemt fra sin desktop eller browser går som en drøm!

Anvendelses mulighederne er mange. I de par dage jeg har brugt programmet har jeg indfotograferet (med iSight og iPhone kamera) mange af mine visitkort, der er blevet indekseret. Citater som jeg snubler over på hjemmesider, og gerne vil kunne finde senere, opskrifter, samt en masse småbidder af information. Mange af de ting, som ellers ryger på papirlapper, mails eller sms til en selv, temp dokumenter på skrivebordet osv osv. Her samles det let og elegant.
Hjemmeside: https://www.evernote.com/
Karakter: 4.5


Tilføj en Evernote – man kan vælge imellem forskellige typer

Jeg tager et billede af en bog der ser god ud

Vælger hvilken “notebook” den skal gemmes i, samt giver noten en titel. Man kan også tilføje tags og tekst.

Efter en tur oppe forbi serveren, er teksten indekseret. Jeg har også flere visitkort, der er blevet indekseret.

Nu kan jeg søge efter dele af teksten på billedet. Dette billede er taget med det indbyggede kamera, i semidårlig belysning. Og jeg søger efter noget af det mindre tekst på forsiden.

Bingo :-)

Del artiklen:
  • email
  • Twitter
  • Facebook
  • Digg
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us

Tilføj kommentar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.