iPad for begyndere

Hvad er forskellen på iPad Wi-Fi og 3G?

iPad Wi-Fi kan kun gå på Wi-Fi netværk, det vil sige at du ikke får 3G. 3G giver dig muligheden for at være på nettet over alt hvor der ikke er almindelig Wi-Fi opkobling. Det skal også lige tilføjes at 3G versionen også har indbygget GPS modtager, så du kan hente et stykke GPS software fra Appstore og bruge den som turn-by-turn navigation.

Kan man klippe et almindeligt simkort til og bruge i Microsim bakken i 3G modellen?

Ja, det kan man godt. Man skal være forsigtig når man klipper, og man kommer helt tæt på selve chip-delen. Der kan findes flere guider på YouTube.

Hvilket video format er det bedste at konvertere sine DVD’er i hvis man vil se dem på iPad?

Artikel følger snart…

Skal iPad’en jailbreakes for at virke i Danmark?

Nej, den kan aktiveres igennem iTunes uden problemer. 3G modellen er også unlock fra Apple af.

Kan man bruge den Amerikanske oplader i Danmark?

Ja, men skal bare bruge en adapter (Kaldt Duckhead) til de danske stik, ligesom iPhone og Mac strømforsyninger.

Hvordan får man dokumenter frem og tilbage fra iWork programmerne?

I mail er der kommet en “Åbn med…” funktion hvor man kan vælge mellem alle programmer der kan åbne den slags dokument. Ellers kan man overføre via iTunes (både ind og ud af iPad’en) eller iWork.com

Kan man tage skærmbilleder på iPad’en?

Ja! På samme måde som på iPhone. Man holder Home knappen inde og trykker kort på powerknappen.

Virker “ryst for at fortryde” ikke lidt besværligt med en iPad?

Jo, og derfor er der også en “fortryd” knap på keyboardet.

Kan man bruge tastatur genveje på hardware keyboard (Bluetooth eller Dock)?

De fire standart: kopier, klip, sæt ind og fortryd virker i alle programmer, men ikke andre Mac OS X genveje. Der er mulighed for udviklerne for at lægge genveje i deres programmer. Man kan også skrue op og ned for lyd og lysstyrke.

Kan man sætte iPhone op med iPad så iPad kan gå på nettet over iPhonen, ligesom computeren kan gå på nettet over iPhonen?

Jo, det kan man godt. Det nye iOS 4.3 tillader at man KUN på iPhone 4 kan dele sit 3G netværk med op til 4-5 enheder med password beskyttelse.


Del artiklen:
  • email
  • Twitter
  • Facebook
  • Digg
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us

14 Comments

Staal42

06. apr, 2010

Kan man tage sim kortet fra ens iPhone og proppe i iPad’en, og så uden problemer logge på nettet? Uden nogen dikkedar eller noget?

Lasborg

06. apr, 2010

Hvis an jailbreaker sin iphone kan man sætte den op som et wifi hotspot (med eks med MyWi), og så komme på nettet på ipadden den vej. Ikke rigtigt tethering, men nok det bedste man kan gøre so far.

Joost (moderator)

06. apr, 2010

@Staal42 – Nej det kan man ikke…

@Lasborg – Mener jeg også er en mulighed, prøver det når jeg får min iPad.

Drumnast

08. apr, 2010

Jeg er ny i det her med at importere et Apple-produkt og så anvende det i DK.
Hvis jeg importerer en Ipad, går jeg ud fra at den vil mangle dansk tastatur. Når den så kommer til Danmark engang, vil det så være muligt at bruge dansk OS, eller?

Thyge

10. apr, 2010

Hej gutter, håber en kan hjælpe her. Jeg har lige fået mig en iPad men kan ikke logge ind I AppStore. Den siger AppStore ikke er understøttet I denne region. Jeg har tastet mig ind på min alm. Apple-id med dansk visa. Hvad gør jeg?

martymcfly

10. apr, 2010

@Drumnast, ja det vil være muligt.

Thyge

11. apr, 2010

Update: Apps kan stadig ikke hentes direkte fra app-store ikonet på iPad, men hentes gennem iTunes, og sync’es over på iPad’en. Sådan vil det nok være indtil dk-launch.

US-laderen som fulgte med min iPad ligner på en prik den som fulgte med min første 2g iPhone fra US. Men den er ikke magen til iPhone laderne! Den giver dobbelt så meget strøm, men iPhones lader stadig fint på den.

iPad kan ikke lades gennem USB-porten på min Mac Mini, men godt igennem USB på min Macbook Air. Men jeg VED også at Air’en leverer mere strøm gennem USB end andre mac’er (derfor kan det eksterne USB-only SuperDrive kun virke på Macbook Air) .

Der er ingen mulighed for at vælge dansk sprog på iPad’en, desværre :-( . Æøå fremkommer ved at holde a eller o nede, ligesom i starten på iPhone (1.1 som jeg husker det).

martymcfly

11. apr, 2010

@Thyge har du en US konto? Her burde du kunne hente apps, det ved jeg Joost har gjort, og det vil jeg også selv gøre, når jeg får min om et par dage :)

Joost (moderator)

11. apr, 2010

Jeg kan nu gå på nettet fra min iPad via min jailbroken iPhone og programmet MyWi!!!!

Thyge

11. apr, 2010

Nope, jeg har ikke en US apple-id konto. Jeg forsøgte at ændre den til en US med amerikansk adresse, men da den endelig var godtaget brokkede iTunes sig over at det ikke passede sammen med mit danske Visa… Ligegyldigt, men henter bare apps via iTunes, og sync’er dem over. De skal alligevel sync’es… Mon ikke det kommer til at fungere når Apple frigiver iPad’en i DK. Nogen dato?

martymcfly

12. apr, 2010

@Thyge, du vil få betydeligt mere ud af din iPad, hvis du opretter en US konto, hvor du betaler med gavekort, som kan købes mange steder, bare google “amerikansk iTunes konto”, så er der flere guides.
Tror først den kommer til DK til sommer, bare et gæt.

Luxemborg

25. jul, 2010

Hvad får jeg ud af at opgradere min iPad til 3.2 og kan jeg JB den igen med Spirit

Kan det betale sig at vente til den officielt er i DK

Fogemann

27. aug, 2010

HEY you guys.
Har lidt problemmer med at få min Google kalnder til at sync. med min Ipad, har oprettet på Ipad og den virker sådan at når jeg laver en aftale i google kommer den på Ipaden med det samme, men de ting der ligger på Ipaden kommer ikke på Google ???
Nogen der ved hvad jeg kan gøre her ?

mensal6

10. sep, 2011

Haj.
Kan man opdaterer sin iPhone på iPad 2.
Altså bruge iPad 2 som man bruger iTunes på Mac eller PC

Tilføj kommentar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.